چگونه مانع از رصد شدن وب گردی خود در اینترنت شویم؟

امنیت فناوری اطلاعات

حفظ امنیت در فضای سایبری این روزها به یکی از مهمترین دغدغه و معضل کاربران اینترنت تبدیل شده است که دلیل اصلی آن را باید در حجم عظیم جاسوسی ها و هک های صورت گرفته طی سالهای و به خصوص ماههای اخیر برای سرقت اطلاعات کاربران دانست. در این میان باید گفت که استفاده از هرگونه ابزار و امکانی برای جلوگیری از سرقت اطلاعات و رصد شدن فعالیت ها باید یکی از مشغولیت های فکری وب گردان امروزی باشد.

به گزارش «تابناک» ابزارهای زیادی برای حفظ امنیت در فضای سایبری وجود دارد که تا کنون بخشی از آنها را به شما معرفی کرده ایم. این ابزارها از نرم افزارهای ضد بد افزار گرفته تا افزونه های مرورگرها هر کدام نقش خود را در صیانت از امنیت و اطلاعات کاربران ایفا میکنند اما واقعیت آن است که پیچیدگی حملات سایبری در دنیای امروز، یک نکته را در ذهن هر کاربری حک میکند: هیچ گاه از تامین امنیت خود مطمئن نباشید و همواره برای بهبود امنیت تلاش کنید.

از همین روی در اینجا قصد آن را داریم که بار دیگر مبحث امنیت در وب گردی را باز کنیم و اینبار از یک ابزار داخلی در مرورگرهای استاندارد، برای حفظ امنیت کاربران از طریق جلوگیری از رصد شدن آنها توسط وب سایتها، برای هدف تامین امنیت بیشتر استفاده کنیم:


اگر یک وب گرد حرفه ای هستید، حتما به خوبی میدانید که وب سایتها ضمن وب گردی شما، فعالیت هایتان را رصد یا به اصطلاح Track میکنند. این امر هرچند فی نفسه برای تامین یکسری از اطلاعات برای بهبود خدمات رسانی اینترنتی طراحی شده اما یک حفره بزرگ برای جاسوسی و سرقت اطلاعات را نیز ایجاد کرده است.

از همین روی است که مرورگرهای بزرگی همچون فایرفاکس و کروم، از ابزاری درونی برای جلوگیری از رصد شدن شما و فعالیت هایتان در اینترنت استفاده میکنند. نام کلی این ابزار Do Not Track Me است، اما چگونه باید این ابزار را در مرورگرهای مختلف فعال کرد؟

جلوگیری از رصد فعالیت ها در مرورگر فایرفاکس
رای فعال کردن Do Not Track Me در فایرفاکس، از منوی اصلی مرورگر گزینه Options را انتخاب کنید تا وارد صفحه تنظیمات شوید (این گزینه در نسخه 16 به قبل زیر مجموع منوی Tools قرار دارد):


در صفحه تنظیمات وارد تب Privacy شده و در ذیل بخش Tracking با سه گزینه روبرو میشوید. برای جلوگیری از رصد شدن فعالیت هایتان گزینه Tell sites I do not want to be tracked را انتخاب کنید:


پس از اعمال تغییرات در صفحه تنظیمات، فایرفاکس را مجددا راه اندازی کنید. اکنون مرورگر اجازه رصد شدن شما و فعالیت هایتان را به وب سایتهایی که به آنها مراجعه میکنید را نخواهد داد.

جلوگیری از رصد فعالیت ها در مرورگر گوگل کروم
برای فعال کردن ابزار جلوگیری از رصد شدن در مرورگر کروم، از منوی اصلی مرورگر گزینه Settings را انتخاب کنید و وارد صفحه تنظیمات شوید:


در صفحه تنظیمات بر روی گزینه Show advanced settings… کلیک کنید:


در این قسمت در ذیل بخش Privacy تیک گزینه Send a ‘Do Not Track’ request with your browsing traffic را بزنید تا به مرورگر بگویید که مجوز رصد شدن را برای وب سایتها صادر نکند:


با انتخاب ای گزینه پیامی نمایش داده میشود که ضمن اطلاع شما از فعال شدن این ابزار، اعلان میکند که نحوه برخورد وب سایتها با درخواست عدم رصد، بستگی به موقعیت دارد. بر روی دکمه OK کلیک کنید:


برای اعمال تغییرات، گوگل کروم را مجددا راه اندازی کنید.

جلوگیری از رصد فعالیت ها در مرورگر Internet Explorer
برای فعال کردن ابزار جلوگیری از رصد فعالیتها در مرورگر اصلی مایکروسافت، بعد از اجرای مرورگر با کلیک بر روی دکمه تنظیمات (گوشه بالا و سمت راست نوار آدرس) گزینه Safety و سپس گزینه Tracking protections را انتخاب کنید:


در پنجره ای که باز میشود، گزینه Your personalized list را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Enable کلیک کنید:


مرورگر را مجددا راه اندازی کنید تا تغییرات اعمال شود.

همانگونه که در ابتدا ذکر شد، ممنوع کردن رصد فعالیت های وب گردی از سوی وب سایتها یکی از راههای حفظ امنیت در اینترنت است. ام این امر به تنهایی کافی نیست. درک اینکه چه وب سایتهایی شما را رصد میکنند، چگونه اینکار را میکنند و چرا اینکار را میکنند به شما کمک بیشتری میکند که در صیانت از اطلاعات شخصی خود موفق تر باشید.

در نهایت استفاده از سایر ابزارهای جانبی همچون افزونه های امنیتی و مهمتر از همه هوشیاری خود شما در خصوص اینکه به چه وب سایتهایی سر میزنید، در کنار سایر امکانات و ابزار اصلی ترین مسیر در حفظ امنیت وب گردی شما است.

 

منبع :ایران حال


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نمونه سوالات اتوماسیون اداری( Excel ) به همراه جواب نمونه سوالات اتوماسیون اداری( Access ) به همراه جواب نمونه سوالات اتوماسیون اداری( Word ) به همراه جواب بالابردن امنیت اطلاعات تلفن‌همراه با رمزنگاری اندروید اپلیکیشن های رایگان چیزی نیست جز از دست دادن حریم خصوصی! انگلیس رتبه اول لیست قربانیان حملات سایبری ۲۰۱۴ یک هکر روسی رمز عبور ۵ میلیون ایمیل را هک و منتشر نموده است 25 رمز عبور محبوب سال 2013 بدترین «رمز عبور»های اینترنتی معرفی شدند حمله هکرها به 18 دانشگاه ايتاليا ضد‌روش‌های هک پسورد هک سایت های آمریکایی امنیت مرورگرهای اینترنتی رمـــــــــــزهای امـــــــــن رمز عبور قوی یکی از اصول حفاظتی بدترین رمز عبورها انتشار 2 میلیون رمز عبور کاربران اینترنتی NOD32 Password and Username
تمامي حقوق اين وبلاگ محفوظ است | طراحي : قالب سبز